Chippens kennel 

Uppfödning av Dvärgpinscher & hundkurser för barn

Denna nya ras har vi nu tagit in genom att hämta hem en tik från Ukraina.

Vi kommer att hämta hem henne från kennel Diamond Egoist i Tjernivtsi i Ukraina.
Galina Sereda som driver denna kennel föder också upp Dvärgpinscher. Hon ställer ut på utställningar i öst och Mellaneuropa med stora framgångar.

Vår första American Toy Fox Terrier heter:  DIAMOND EGOIST Bogema-BristoLL.
hos kommer hon kallas för Boggie, här en bild med uppfödaren Galina Sereda.

Registreringsnummer: AS49518/2016

Som ni ser påminner rasen mycket om Dvärgpinscher,till utseendet men är lite mindre i storleken. 
American toy fox terrier är en hundras från USA. Den är en terrier som började utvecklas under 1930-talet. Rasen är nationellt erkänd av American Kennel Club.

Dom blir 13-14 år och är l
ekfulla, livfulla, alerta, lojala och intelligenta.

Historik
Här har man korsparat släthårig foxterrier, dvärgpinscher, italiensk vinthund, chihuahua och manchesterterrier för att skapa denna ras; american toy fox terrier. Man ville skapa en ras som hade terrierns morskhet men med en mer behaglig läggning att leva med. The American Kennel Club, AKC, erkände rasen 2003.

Användningsområde
Sällskapshund

Hälsa
I dagsläget (2016) finns ett 15-tal individer i Sverige och man kan därför inte med säkerhet bedöma rasens hälsotillstånd. Men i andra länder finns betydligt fler individer.

Egenskaper / Mentalitet
Rasen är intelligent, livlig, uppmärksam, vänlig och lojal mot sin ägare. Den lär sig snabbt och villigt nya saker och anpassar sig till i princip till alla situationer. Den är, som alla terrier, behärskad, käck, bestämd och inte lätt att avskräcka. En toy fox terrier är rolig och lekfull hela livet ut.

Storlek och utseende
Mankhöjd är ca 22-29 cm för både hane och tik. Färgen är till 50 % vit på kroppen med fläckar i fyra olika färgkombinationer; trefärgad, vit/lever/tan, vit och tan och vit och svart. Huvudet är färgat i någon av de nämnda färgkombinationerna.

Pälsvård
Pälsen är slät, glänsande och silkeslen att ta på. Den är något längre på halsen och formar en krage. Pälsen är mycket lättskött.

Övrigt
Första individen registrerades i Sverige 2016. Rasen är erkänd i de nordiska länderna och äger rätt att ställas ut på officiella utställningar men den är inte erkänd internationellt.

för närvarande på att skapa innehåll för den här delen. Vi behöver lite mer tid för att kunna matcha våra höga krav på service.

Kom gärna tillbaka.
Tack för ditt intresse!